Rijstkoekjes

rijstkoekjes
Hoe vaak kook je precies genoeg rijst? Precies, bijna nooit! Hoe ik mijn best ook doe, meestal blijft er een flinke bodem over. Invriezen en opwarmen? Ik vind de rijst er niet lekkerder op worden. En dus kwak ik vaak met enige schaamte het restant aan rijst in de vuilnisbak, zonde! Laat dit oud Hollandse recept voor rijstkoekjes nou precies geschikt zijn voor dat restje gekookte rijst!

Wat heb je nodig voor rijstkoekjes?

– 200 gram gekookte rijst (mag een dagje oud zijn)
– 30 gram licht bruine basterdsuiker
– 30 gram bloem
– 2 eieren
– wat kaneelpoeder
– zonnebloemolie om in te bakken

Hoe maak je de rijstkoekjes klaar?

Je start met het splitsen van 1 ei. Het eiwit klop je vervolgens met een mixer stijf. In de andere kom meng je het eigeel met nog een ei, de basterdsuiker, een theelepel kaneel. Vervolgens meng je de rijst er doorheen en vervolgens de bloem. Als laatste meng je het stijfgeklopte eiwit er door heen.

Houd je meer van de smaak van citroen? Ik heb nu de koekjes met kaneel gemaakt, maar je kunt de kaneel ook vervangen door wat geraspte citroenschil. Dit geeft de koekjes een friszure smaak.

Het bakken van de koekjes

Verhit in een koekenpan wat zonnebloemolie. Maak met een pollepel kleine, platte porties in de pan. In een kleine pan kun je 2 koekjes per keer bakken. Je doet dit langzaam en op niet al te hoog vuur. Circa 3 minuten per kant tot de koekjes lichtbruin zijn.

Rijstkoekjes zijn lekker als snackje rond lunchtijd, als toetje of gewoon zomaar, omdat je lekkere trek hebt!

Zin in een ander zoet baksel? Probeer ook eens wentelteefjes of appelkoekjes.

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Tussendoortje. Bookmark de permalink.