Wie kookt?

Kokende Oma is een initiatief van Heleen Hogen Esch.

“Voor Kokende Oma ga ik op zoek naar de beste familierecepten, de verhalen erachter en kook ik iedere week een heerlijk Hollands recept. Iedere week kook ik een ander recept!

De recepten die ik kook zijn geschikt voor de kookliefhebber die in het weekend wat extra tijd wil besteden aan heerlijk Hollandse gerechten.

Als klein meisje had ik al een fascinatie voor het verleden. Je kon mij als kind niet gelukkiger maken met oude boeken uit vervlogen tijden. Ze openden voor mij een venster naar vroeger en ik kon er uren over wegdromen.

oud_kookboek

De zoektocht naar lekker Hollands eten wakkerde mijn liefde voor oude boeken en verhalen onlangs weer aan. Want pure Hollandse kost – en dan niet uit pot en blik, maar met verse ingrediënten – die vind je in die oude, vergeelde en gerafelde boeken. En door op zoek te gaan naar familierecepten, waarvan de recepten vaak al generaties lang worden doorgegeven en niet eerder zijn opgeschreven. Dat ga ik koken en delen op deze website!”

Hollandse kost uit grootmoeders tijd vind je hier bij Kokende Oma!

logo_kokende_oma