Gebakken appeltjes

appels

Gebakken appeltjes zijn gauw gemaakt met een beetje kaneel en wat suiker. Heb je nog oude appels op de fruitschaal liggen? Ook die kun je goed voor dit snelle lunchgerecht gebruiken. Gebakken appeltjes zijn lekker op een bruine boterham.

Wat heb je nodig?
– appels
– kaneelpoeder
– zonnebloemolie
– poedersuiker
– brood
– rozijnen

1 appel is genoeg voor 2 boterhammen. Je kunt afhankelijk van het aantal mensen met lekkere trek de hoeveelheid appels vergroten.

Hoe maak je het klaar?
Haal de klokhuizen uit de appels en schil de appels. Snijd ze vervolgens in ringen of schijfjes. Doe de appelpartjes in een kom. Vind je rozijnen lekker en heb je ze in huis? Voeg dan een handvol rozijnen toe aan de kom. Vervolgens bestrooi je het geheel met het kaneelpoeder (1/2 theelepel per appel). Heb je heel zure appels gebruikt? Dan kun je nu (naar smaak) alvast wat poedersuiker erdoor mengen.

De appeltjes bakken
Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheutje zonnebloemolie in zodra de pan goed heet is. Je kunt nu de appeltjes gaan bakken. Het bakken van de appeltjes duurt ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Schep de appeltjes regelmatig om, zodat ze allemaal even gaar worden. Bij wat oude appels duurt de baktijd wat korter. Je kunt dit zelf testen. De appeltjes moeten “stevig zacht” zijn (niet helemaal tot moes gekookt).

Lekkere lunch
Boterhammetje op een bordje, appeltjes erop, eventueel voor de zoetekauw nog wat (poeder)suiker toevoegen en hoppa, een lekkere lunch!

Heb je na dit smulmaal nog wat over? Met wat yoghurt of blanke vla erbij zijn gebakken appeltjes ook heerlijk als toetje.

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Lunchgerechten, Recepten, Toetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.