Oma’s rabarbercompôte

rabarber

Oma’s rabarber staat binnen 15 minuten op tafel en smaakt zo lekker! Daar wil je wel een dubbele portie van eten!

Wat heb je nodig?
– 1 grote bos rabarber
– 2 dl. water
– 150 gram suiker (voor de zoetekauw wat meer)
– aardappelmeel om het vocht mee in te binden

Hoe maak je rabarbercompôte klaar?
Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in gelijke stukken. Schillen is niet nodig! Zet een pan op het vuur met daarin het water en de suiker. Breng dit aan de kook en leg voorzichtig de rabarber erin. Laat dit in 10 minuten en zonder te koken (!) gaar worden. Kookt het water, dan verandert de rabarber in een grote sliertenmassa. Net zo lekker, alleen ziet het er iets minder mooi uit.

Ben je bang dat het je niet lukt de rabarber heel te laten tijdens het koken? Je kunt ook een stoompan gebruiken! Het suikerwater onderin aan de kook brengen en de stukken rabarber in het stoomgedeelte in 10 minuten zacht gaar stomen.

Het vocht inbinden
Als laatste bind je het vocht in. Om dit te doen, meng je een eetlepel aardappelmeel met wat water in een kopje en voeg je dit toe aan het suikerwater. Let op, gebruik niet (net als ik de eerste keer) nog meer aardappelmeel wanneer het niet gelijk inbindt. Het inbinden werkt wat vertragend. Doe je gelijk al meer erin, dan verandert het na een tijdje in een dikke gelei en dat is ook lekker, maar voor deze compôte eigenlijk niet de bedoeling.

Als laatste voeg je de rabarberstukken toe aan het ingebonden vocht. En hoppa, de rabarbercompôte is klaar om te eten!

Lekker als toetje met een bolletje ijs, met blanke vla of met een toefje slagroom.

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Recepten met de tags , . Bookmark de permalink.