Klassieke mayonaise

mayonaise

Voor degene die van de wat zuurdere mayonaise houden, is dit recept een absolute aanrader! Alles wat je nodig hebt is een vers ei, olie, peper en zout. wat azijn en wat mosterd.

Wat heb je nodig
– 1 eierdooier van een vers ei
– 250 ml. (zonnebloem)olie
– 1 of 1,5 lepel (kruiden)azijn
– zout, peper en mosterd

Hoe maak je het klaar?
Splits het ei en klop in een kom de eierdooier met wat zout, peper en een lepeltje mosterd en de azijn door elkaar. Je kunt dit met een garde doen, maar met een mixer gaat het met nog meer gemak.

Toevoegen van de olie
Nu start je met het toevoegen van de olie. Doe dit in het begin druppelsgewijs en blijf de gehele tijd het mengsel kloppen. Zodra de saus begint te binden, kun je de olie langzaam schenkend toevoegen. Proef of de mayonaise op smaak is en voeg eventueel nog wat peper, zout of mosterd toe.

Let op: doordat je gebruik maakt van een rauw ei is deze mayonaise niet geschikt voor zwangere dames!

Mayonaise smaakt heerlijk bij zelfgemaakte frietjes!

Over Kokende Oma

Recepten uit grootmoeders tijd
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Recepten met de tags , . Bookmark de permalink.