Minstens zo lekker als oliebollen: oma’s zelfgemaakte appelbeignets! Het toverwoord in dit recept is bier. Dit zorgt ervoor dat het beslag zo klaar is en je binnen een mum van tijd heerlijke appelbeignets op tafel hebt staan. Lekker met een laagje poedersuiker erover.
Wat heb je nodig voor oma’s appelbeignets (ongeveer 30 stuks)?
– 250 gram bloem
– 400 ml bier
– snufje zozut
– 6 grote, zure appels (liefst Goudreinetten)
– frituurpan
– keukenrol
Hoe maak je de appelbeignets klaar?
Maak van de bloem, het bier en zout een glad beslag. Hiervan kun je gelijk appelbeignets bakken. Het beslag hoeft niet te rijzen. Verwarm de frituurpan tot 190 graden. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in niet te dunne plakken. Haal de appelschijven door het beslag en bak ze in ongeveer 4 minuten goudbruin. Doe niet teveel appelschijven tegelijk in het vet, dan plakken ze aan elkaar vast. Laat de appelbeignets goed uitlekken op een stuk keukenrol.
Appelbeignets zijn ongeveer 2 dagen houdbaar wanneer je ze in een afgesloten bak of zak bewaart.
Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker en smullen maar!
Ook zin om oliebollen te bakken?